Πόση ώρα, σε ποιά ένταση & πόσες φορές την εβδομάδα γυμναστήριο;

Για πόση ώρα, σε ποιά ένταση και πόσες φορές την εβδομάδα να πηγαίνω στο γυμναστήριο;

Μεγάλος αριθμός ανθρώπων που γυμνάζονται αναρωτιούνται, συχνά, για πόση ώρα, σε ποια ένταση και πόσες φορές την εβδομάδα είναι σωστό να πηγαίνουν στο γυμναστήριο;

Η ένταση και ο χρόνος άσκησης σχετίζονται αντιστρόφως ανάλογα.
Ο χρόνος πρέπει να κυμαίνεται από 20-60 λεπτά. Υπολογίζεται ο καθαρός χρόνος στον οποίο δουλεύουμε στα επίπεδα έντασης που υπολογίσαμε. Σε αυτόν, πρέπει να προσθέσουμε 5 λεπτά στο ξεκίνημα για ζέσταμα και 5 λεπτά στο τέλος για αποθεραπεία. Στους χρόνους αυτούς αυξάνουμε και μειώνουμε αντίστοιχα την ένταση διαδοχικά. Ποτέ δεν ξεκινάμε την προπόνησή μας με μεγάλη ένταση!

Ο οργανισμός χρειάζεται ζέσταμα για να ξεκινήσει η αερόβια λειτουργία, όπως μία μηχανή χρειάζεται να λειτουργήσει λίγο στο ρελαντί πριν ανεβάσει στροφές. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι πολύ πιθανό να παραχθεί με το ξεκίνημα της προπόνησης γαλακτικό οξύ το οποίο προκαλεί έντονο αίσθημα κόπωσης και μας καταστρέφει την προπόνηση αφού αισθανόμαστε «μπουκωμένοι» από την αρχή. Εξίσου σημαντική είναι η αποθεραπεία! Τα τελευταία πέντε λεπτά μειώνουμε σταδιακά την ένταση για να δώσουμε στον οργανισμό μας τη δυνατότητα να ρίξει ομαλά τους παλμούς και να αποβάλλει τα κατάλοιπα της έντονης αερόβιας δραστηριότητας. Η προπόνηση μας πρέπει να τελειώνει με διατάσεις!

Πόσες φορές την εβδομάδα;
Όταν γυμναζόμαστε με μεγάλη ένταση θα προτιμήσουμε 3 προπονήσεις την εβδομάδα με μία ημέρα ξεκούρασης ανάμεσα. Ενώ όταν γυμναζόμαστε με χαμηλή ένταση μπορούμε να κάνουμε 5 προπονήσεις την εβδομάδα.

Οι γυμναστές και το προσωπικό του Fitness Together βρίσκονται διαρκώς στη διάθεσή σας, ώστε το ατομικό σας πρόγραμμα εκγύμνασης να ανταποκρίνεται πλήρως στις προσωπικές σας ανάγκες και τον ελεύθερο σας χρόνο.