Προσοχή: Η αφαγία παχαίνει!

Δεν είναι λίγοι εκείνοι – αν και συνήθως πρόκειται για γυναίκες- που στην προσπάθειά τους να χάσουν βάρος, τείνουν.. στην αφαγία! Παραλείποντας, ακόμη, και μερικά από τα κύρια γεύματα, κατά τη διάρκεια της ημέρας!

Οι ειδικοί όμως επισημαίνουν πως η παράλειψη του πρωινού, του δεκατιανού ή του βραδινού γεύματος μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δηλαδή, αντί τη μείωση βάρους, την αύξησή του!

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η αφαγία παχαίνει και προκαλεί μια σειρά από διάφορες διεργασίες στον οργανισμό. Ως αποτέλεσμα παρατηρείται αποθήκευση λίπους, κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς. Οι διεργασίες αυτές, μάλιστα, αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών ασθενειών & διαβήτη τύπου 2.

 

Επιπλέον, ερευνητές του πανεπιστημίου του Οχάιο διαπίστωσαν ότι η παράλειψη γευμάτων σταματά τα κύτταρα του ήπατος από το να ανταποκρίνονται στην ινσουλίνη. Η Ινσουλίνη είναι η ορμόνη που διασπά τα σάκχαρα. Όπως διευκρινίζεται, η κατανάλωση μικρών γευμάτων είναι εκείνη που συμβάλλει καθοριστικά στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

Συζητήστε με τον ειδικό διατροφολόγο του Fitness Together, οτιδήποτε σας προβληματίζει σχετικά με τη διατροφή σας.