Καλοκαιρινές διακοπές! Συμβουλές για να μη χάσεις τη φόρμα σου!

Θέλεις να απολαύσεις τις καλοκαιρινές διακοπές σου παραμένοντας υγιής και fit; Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και δεν θα δεις τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς, να ατονούν μέσα σε έναν μήνα.

  • Πιες πολύ νερό! Το νερό είναι απαραίτητο και πρέπει να υπάρχει επαρκής ποσότητα στον οργανισμό σου. Γιατί; 1) αποτελεί σημαντικό ρυθμιστή του μεταβολισμού, 2) αποβάλλει τοξικές ουσίες, 3) ελαττώνει την κατακράτηση υγρών και 4) διατηρεί την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Tip: Κατανάλωνε τουλάχιστον 8 ποτήρια ημερησίως και θα καταλάβεις τη διαφορά άμεσα.
  • Τρέξε στην άμμο! Τι κερδίζεις σε σχέση με το απλό τρέξιμο; Μεγαλύτερη κάυση θερμίδων, καλύτερη απορρόφηση κραδασμών, τόνωση σε γλουτούς, πόδια, κοιλιά και μείωση της ανεπιθύμητης όψης φλοιού πορτοκαλιού. Αν είσαι αρχάρια, μια ωραία παραλλαγή ειναι το γρήγορο περπάτημα.

 

  • Κολύμπα συχνότερα! Πρόσθεσε 20-30 λεπτά κολύμπι ημερησίως στο πρόγραμμα σου. Θα αισθανθείς ευεξία, θα γίνεις πιο ευκίνητη και θα βελτιωθεί η δύναμη και η αντοχή των μυών σου. Τip: Μπορείς να προσθέσεις ασκήσεις όπως τα jumping jacks ή το ποδήλατο μέσα στο νερό και να τις εκτελέσεις με το ρυθμό που επιθυμείς.
  • Κατανάλωσε 2 με 4 μερίδες φρούτων ημερησίως! Τα φρούτα αποτελούν -και πρέπει να αποτελούν- ένα σημαντικό κομμάτι της διατροφής μας. Είναι πλούσια σε βιταμίνες A και C, φυτικές ίνες, ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο, ενώ παράλληλα έχουν αντικαρκινικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επιπλέον, ενυδατώνουν, χαρίζουν λαμπερό δέρμα, μειώνουν τις πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου ή εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 και ενισχύουν το καρδιαγγειακό σύστημα. Οι «πρωταγωνιστές» του καλοκαιριού είναι: ανανάς, πεπόνι, καρπούζι, σταφύλι και κεράσια.
  • Πάρε μέρος σε καλοκαιρινά αθλήματα! Δεν υφίσταται καλοκαίρι χώρις παραλία, ηλιοθεραπεία και καλοκαιρινά σπόρ. Beachvolley, ρακέτες, sup, surf, windsurf αποτελούν πολύ καλές επιλογές για να γυμνάσεις και να τονώσεις μεγάλες και μικρές μυικές ομάδες.

Απολαύστε τις καλοκαιρινές διακοπές σας, είναι μια όμορφη εποχή του χρόνου. Θυμηθείτε, εσείς είστε υπεύθυνοι του πεπρωμένου σας!