Kοιλιακοί γρήγορα & πριν τελειώσει το καλοκαίρι!

Είναι δυνατόν να κάνεις κοιλιακούς ακόμα και στη μέση του καλοκαιριού; Όχι μόνο μπορείς να κάνεις τους κοιλιακούς που θέλεις, αλλά θα το κάνεις χωρίς να σου λείψει τίποτα! Οι 10 οδηγίες για να κάνεις κοιλιακούς μέσα στο καλοκαίρι:

  1. Δεν θα μειώσεις θερμίδες, αλλά θα τρως το μάξιμουμ των γευμάτων ημερησίως (7) αποτελούμενα σε μικρά θερμιδικά γεύματα.
  2. Θα μειώσεις τις θερμίδες λίγο ή λίγο παραπάνω από το όριο συντήρησης ώστε να χάνεις λίπος μέρα με την μέρα και να φανούν οι κοιλιακοί σου. Αυτό μπορεί να είναι ασφαλές (μειώνεις λίγες θερμίδες) ή επικίνδυνο (μειώνεις πολύ τις θερμίδες) με τον φόβο να πάρεις πίσω τις χαμένες θερμίδες με…τόκο ή να σε ταΐζουν με ορό σε κάποιο νοσοκομείο.
  3. Υπάρχει η επιλογή της cardio άσκησης και η επιλογή της HIIT cardio. Στόχος είναι να καις 300 θερμίδες ημερησίως. Μόνο που στην πρώτη περίπτωση θα χρειαστείς μισάωρες ή 45λεπτες προπονήσεις και στην δεύτερη περίπτωση 15λεπτες και 20λεπτες προπονήσεις. Διαλέξτε και πάρτε.
  4. Κάντε προπόνηση με βάρη 3- 5 φορές την εβδομάδα, καθώς όσο μεγαλύτερη η μυϊκή μάζα, τόσο αυξάνονται και οι καύσεις μας.
  5. Η σωστή διατροφή είναι κάτι το αναγκαίο, αλλά θα χρειαστούν και στοχευμένες ασκήσεις κοιλιακών ανά ομάδες. Άνω/μέσοι κοιλιακοί μαζί, οι απαιτητικοί κάτω κοιλιακοί μεμονωμένα και οι πλάγιοι κοιλιακοί της…λεπτομέρειας επίσης ξεχωριστά.
  6. Επιτόπια άλματα με γόνατα στο στήθος. Δεν χρειάζεστε παραπάνω από 15 επιτόπια άλματα την ημέρα με το γόνατα να λυγίζουν προς το στήθος.
  7. Όταν μιλάμε για σωστή διατροφή, φυσικά απαγορεύεται η ελεύθερη μέρα. Μια μέρα χουλιγκανισμού που μπορεί να σε φορτώσει με ένα πλεόνασμα 2.000 θερμίδων, ακυρώνει όλη την εβδομαδιαία δουλειά σου. Παρόλα αυτά το να φας ένα king size burger με ένα αναψυκτικό με στέβια, είναι το δωράκι προς τον εαυτό σου να συνεχίσει και αποφεύγεις τις «επιδρομές» στο ψυγείο!
  8. Το έξτρα μυστικό της διατροφής είναι ότι τα γεύματα που ξεφεύγεις λίγο θερμιδικά, είναι χρήσιμα γιατί αποτρέπουν τον οργανισμό σας από το να ρίξει τον μεταβολικό ρυθμό και τις καύσεις σας! Αντίθετα όταν μειώνεις πολύ την πρόσληψη θερμίδων, ο μεταβολισμός μπαίνει σε survival mode (λειτουργία επιβίωσης) και σέρνεται κρατώντας το λίπος και τρώγωντας του μύες (όπως έχουμε αναφέρει ξανά)!
  9. Εναλλαγή κοιλιακών με βάρη και χωρίς βάρη. Για να μην κινδυνέψετε να βρείτε τοίχο και να μείνετε στάσιμοι στην άσκησή σας.
  10. Μην το παρακάνεις με το αλκοόλ, αν μπορείς κόψτο το εντελώς, αλλιώς μείνε στα 2 ποτά την εβδομάδα!

Ζητήστε συγκεκριμένες οδηγίες από τους γυμναστές του Fitness Together και αποκτήστε τους κοιλιακούς που πάντα θέλατε!