10 λόγοι για να ξεκινήσεις και εσύ Pilates Reformer

pilates reformer personal training

Tόσο το Pilates Reformer όσο και το Pilates Mat αποτελούν δύο κορυφαίες τάσεις στον χώρο της γυμναστικής… και όχι άδικα!

Το Pilates είναι από τα είδη γυμναστικής που κρίνονται κατάλληλα για όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, βάρους ή επιπέδου φυσικής κατάστασης.

Υπάρχει τόσο μεγάλη γκάμα ασκήσεων που μπορεί να ικανοποιήσει πλήρως τις ανάγκες μιας εγκύου, ενός αθλητή, ενός αρχάριου ή ακόμα και άτομα της τρίτης και τέταρτης ηλικίας.

Χαρακτηρίζεται κυρίως από τον συνδυασμό ποικίλων ασκήσεων που ενεργοποιούν ολόκληρο το σώμα και συστήνεται από γιατρούς σε όσους κάνουν καθιστική ζωή, έχουν μυοσκελετικά προβλήματα, ή σε όσους θέλουν απλά να ελέγξουν το βάρος τους και να δυναμώσουν τον κορμό τους.

Ποια είναι όμως τα 10 σημαντικά οφέλη που θα σε πείσουν να ξεκινήσεις Pilates Reformer;

pilates reformer personal training

 

Κλείσε τώρα το πρώτο σου personal Pilates Reformer δωρεάν

 

Δες παρακάτω:

  1. Δυναμώνει γρήγορα και αποτελεσματικά τον κορμό.

Ένας γυμνασμένος κορμός προστατεύει το σώμα από τους συχνούς πόνους στην περιοχή της μέσης, ενώ παράλληλα βελτιώνει τη στάση του σώματος.

  1. Βελτιώνει άμεσα την κινητικότητα και προστατεύει από τραυματισμούς.

Το Pilates Reformer γυμνάζει συνολικά τους μυς του σώματος με αποτέλεσμα να μην είναι  αδύναμοι ή άκαμπτοι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την άμεση βελτίωση της κινητικότητας του σώματος και την προστασία από μικροτραυματισμούς.

  1. Αυξάνει την ενέργεια.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις μια ημέρα γεμάτη ζωντάνια και ενέργεια από μια πρωινή προπόνηση Pilates. Δοκίμασέ το και θα δεις την καθημερινότητά σου να αλλάζει.

  1. Ενισχύει την διάθεση.

Αποδεδειγμένα η γυμναστική κάθε είδους προσφέρει το μαγικό ελιξίριο των ενδορφινών ορμονών ή αλλιώς ορμόνες της χαράς. Πολύ περισσότερο το Pilates όπου αποτελεί ένα είδος γυμναστικής που συνδυάζει νου και σώμα.

  1. Μειώνει το καθημερινό άγχος και στρες.

Το Pilates συνδυάζει τη συγκέντρωση με ασκήσεις αναπνοών, μέθοδος η οποία μπορεί να χαλαρώσει το νευρικό σύστημα. Είναι πραγματικότητα πως όταν ξεκινάς την προπόνηση Pilates Reformer απελευθερώνεις το μυαλό σου από όλες τις αρνητικές σκέψεις και τους προβληματισμούς και εστιάζεις μόνο σε εσένα.

  1. Μειώνει τον εμμηνορροϊκό πόνο.

Η δυσμηνόρροια είναι μια κατάσταση που συνηθώς ακολουθείται από οξείς πόνους και όσες γυναίκες το βιώνουν γνωρίζουν πόσο εξουθενωτικό μπορεί να γίνει.

Ευτυχώς, το Pilates είναι ένα είδος γυμναστικής που μπορεί να ανακουφίσει αλλά και να προλαμβάνει την εκδήλωση τέτοιου είδους πόνου.

  1. Μπορεί να βελτιώσει την σεξουαλική σας ζωή.

Είναι γνωστό πως το Pilates Reformerενισχύει την αντοχή, την κινητικότητα, τη δύναμη, ακόμα και την ευλυγισία. Μάλιστα, μελέτες συσχετίζουν την τακτική συμμετοχή σε προπονήσεις Pilates Reformer με την αυξημένη σεξουαλική ευχαρίστηση.

  1. Ενισχύει την αθλητική απόδοση.

Είτε είστε επαγγελματίας αθλητής είτε απλά ασχολείστε ενεργά με τον αθλητισμό, η μέθοδος Pilates Reformer μπορεί σίγουρα να αναβαθμίσει τις αθλητικές σας δεξιότητες ή ακόμα και να ξεκλειδώσει καινούριες.

  1. Υποστηρίζει τα γερά οστά.

Ο σύγχρονος καθιστικός τρόπος ζωής έχει αποδειχθεί αρκετά επιζήμιος στην υγεία των οστών. Η συστηματική συμμετοχή σε προπονήσεις Pilates Reformer βοηθάει στην διατήρηση της οστικής πυκνότητας και προστατεύει από παθήσεις όπως οστεοπόρωση ή οστεοαρθρίτιδες.

  1. Βελτιώνει την ποιότητα και την ποσότητα του ύπνου.

Ο ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητος σε έναν υγιή οργανισμό καθώς συμβάλλει στην έκκριση πολλών αναγκαίων ορμονών. Το Pilates είναι ένα είδος γυμναστικής που έχει συνδεθεί από πολλές μελέτες με την αύξηση των επιπέδων του ύπνου από άποψης χρόνου αλλά και ποιότητας.

 

 

 

Yoga: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε