4+1 λόγοι για να ξεκινήσεις άμεσα την γυμναστική!

Ένας από τους πιο γνωστούς προβληματισμούς ξεκινώντας την γυμναστική, είναι το πότε βλέπουμε τα αποτελέσματα στο σώμα μας. Η πλειοψηφία των αθλούμενων, όχι μόνο δεν έχουν την παραμικρή υπομονή, αλλά θέλουν να βλέπουν αποτελέσματα των προσπαθειών τους την ίδια ακριβώς στιγμή με την προσπάθεια αυτή καθ’ αυτή.    Έτσι, πολλοί είναι εκείνοι που δεν ξεκινούν γυμναστική, απλά και μόνο επειδή έχουν ακούσει πως για να αδυνατίσουν ή για να γραμμώσουν πρέπει να περάσει ένα ολόκληρο τρίμηνο. Και είναι ακριβώς έτσι. Ξεκινάνε όμως από λάθος βάση. Γυμναστική δεν κάνουμε μονο για αισθητικούς λόγους. Ας μην γελιόμαστε, οι κυριότεροι λόγοι έχουν να κάνουν με την υγεία και την ευεξίας μας. Υπάρχουν δε και κάποια αποτελέσματα τα οποία γίνονται εμφανή από την πρώτη κιόλας εβδομάδα ενασχόλησης. Αρκεί να ενημερωθεί κανείς για αυτά και την αξία τους και να εστιάσει την προσοχή του εκεί που πρέπει.

  1. Καλύτερη λειτουργία του σώματος

Δε χρειάζεται να περάσουν μήνες για να καταλάβεις τη θετική επίδραση που έχει η γυμναστική στο σώμα σου. Αρκούν μερικές μόλις προπονήσεις για να αρχίσεις να βλέπεις τη διαφορά σε τομείς όπως η ενέργεια, το εύρος των κινήσεων και της ευλυγισίας καθώς και περισσότερη άνεση σε καθημερινές σου λειτουργίες που μέχρι πρότινος σε δυσκόλευαν. Ακόμη και η ισορροπία του σώματός σου θα βελτιωθεί σημαντικά, κάτι το οποίο μόνο στα ψιλά δε θα έπρεπε να περνά. Αρκετοί είναι οι γιατροί κι επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι η ισορροπία είναι από τις σπουδαιότερες και πιο απαραίτητες λειτουργίες του σώματος (αλλά και του εγκεφάλου) μας.

  1. Μείωση «φουσκωμάτων»

Ένα από τα πιο δυσάρεστα συμπτώματα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, είναι τα συχνά φουσκώματα και το γενικότερο αίσθημα βάρους που μας εμποδίζει από πληθώρα κινήσεων, λειτουργιών και συνηθειών. Λίγο τα τσιγάρα και τα ποτά, λίγο η καθιστική ζωή και η απουσία οποιασδήποτε κίνησης, μόνο παράλογη δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κατάσταση αυτή. Από τις πρώτες 4-5 προπονήσεις, η δυσάρεστη αίσθηση θα αρχίσει να υποχωρεί και να αποτελεί μακρινή ανάμνηση. Μάλιστα, αν συνδυάσεις τη γυμναστική σου με μια πιο σωστή και προσεγμένη διατροφή, η υποχώρηση θα είναι τόσο τάχιστη όσο και …μόνιμη!

  1. Ελάττωση μικροτραυματισμών και πόνων

Τσιμπήματα στη μέση, πόνοι στο γόνατο, τραβήγματα στον αυχένα. Ένα προς ένα, είναι από τα πιο συνηθισμένα μυοσκελετικά προβλήματα και συμπτώματα λάθος τρόπου ζωής. Η καλή φυσική κατάσταση όμως, μπορεί να τα εξαλείψει και να σε κάνει να αισθάνεσαι οτι είσαι σε θέση να κάνεις και να ασχοληθείς με σαφέστατα περισσότερα πράγματα.

  1. Πιο σωστή στάση του σώματος

Η στάση του σώματος, τόσο κατά τη διάρκεια κίνησης όσο και σε φάση ακινησίας, παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο στη ζωή μας. Είναι ζήτημα εμφάνισης αλλά και υγείας. Σίγουρα, όλοι αισθανόμαστε και φαινόμαστε πολύ πιο όμορφοι έχοντας ίσια την πλάτη μας και γενικότερα σωστή τοποθέτηση του κορμιού μας. Ωστόσο, είναι και θέμα υγείας καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που απευθύνονται σε ειδικούς ορθοπεδικούς με την ελπίδα να βρεθεί λύση στους πόνους που αντιμετωπίζουν στη μέση και τις αρθρώσεις τους και μάλιστα από πολύ νεαρή ηλικία!! Μπορείς να αποφύγεις αυτήν την ταλαιπωρία, κάνοντας γυμναστική ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σε πρώιμα στάδια άλλωστε, η γυμναστική είναι η ασφαλέστερη και πιο αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα.

  1. Καλύτερη λειτουργία του μυαλού

Κλείνοντας, πρέπει να αναφερθούμε και σε αυτό το κομμάτι. Μπορεί τα «εγκεφαλικά αποτελέσματα» να μην είναι και τόσο …ορατά με την οπτική έννοια, γίνονται όμως κι αυτά άμεσα κατανοητά από το άτομο που γυμνάζεται. Εδώ, δε χρειάζεται καν μια εβδομάδα προπονήσεων αφού αρκεί και η πρώτη ώρα εξάσκησης. Η αυτοπεποίθηση ανεβαίνει και μόνο που θα μπεις στο γυμναστήριο ή το γήπεδο, το ίδιο και η καλή διάθεση. Ταυτόχρονα, το μυαλό ξεκολλά από τις υποχρεώσεις και …ξεκουράζεται την ώρα που οι μύες χτυπούν κόκκινο. Μάλιστα, όσο περισσότερο εισέρχεται στην καθημερινότητά σου κάποιου είδους γυμναστική, τόσο καλύτερα οξυγονώνεται ο εγκέφαλος με αποτέλεσμα την καθαρότερη σκέψη και πιο ψύχραιμη και λογική αντίληψη των πραγμάτων.

Η ομάδα του Fitness Together βρίσκεται πάντα διπλα σας, για να σας λύσει κάθε απορία!

Stay fit, stay together!