6 tips για να μην εγκαταλείψετε την γυμναστική το καλοκαίρι!

Λίγο η ζέστη, λίγο η σκέψη των διακοπων, η επίσκεψη στο γυμναστήριο αναβάλλεται συχνά. Επειδή η γυμναστική είναι τρόπος ζωής, και δεν αποτελεί μόνο το μέσο για να βγούμε με αυτοπεποίθηση στην παραλία και τώρα που έφτασε το καλοκαίρι χάθηκε το κίνητρο, παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για να μην αμελείτε τη σωματική άσκηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έστω και με μικρότερη εβδομαδιαία συχνότητα. Και όταν αναγερνόμαστε στο καλοκαίρι, εννοούμε και το Σεπτέμβρη που λίγο η προσαρμογή μετά τις διακοπές, λίγο να τακτοποιήσουμε τα παιδιά στο σχολείο (ακόμα και αν δεν έχετε, οι ειδικοί λένε ότι είναι η ψυχολογία της επιστροφής στο σχολείο), η επίσκεψη στο γυμναστήριο αναβάλλεται για τον Οκτώβρη.

  1. Μην χάνεις ποτέ την ευκαιρία να γυμναστείς τη Δευτέρα. Η εμπειρία έχει δείξει πως αν ξεκινήσεις την εβδομάδα σου με γυμναστική έχεις περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσεις τον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος της.
  2. Βρες το χρόνο. Ο χρόνος που δεν περισσεύει αποτελεί μία από τις πιο συχνές αιτίες διακοπής ή αμέλειας της άσκησης. Ειδικά τώρα το καλοκαιρι και η δικαιολογία της ζέστης, μειωνει δραματικα τις ωρες που η εκγυμναση γινεται καταλληλη. Για να μην πέσεις σε αυτή την παγίδα, προγραμμάτισε να ξυπνάς 30 λεπτά νωρίτερα το πρωί (έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι λειτουργείς με λιγότερες ώρες ύπνου) έτσι ώστε να προλάβεις να επισκεφτείς το γυμναστήριο πριν πας στο γραφείο, διαφορετικά μην ξεχνάς το διαχρονικό κόλπο του να παίρνεις το σάκο με τα ρούχα γυμναστικής μαζί σου έτσι ώστε να προπονείσαι μετά τη δουλειά, γιατί αν πας στο σπίτι, ξέχνα το…
  3. Μην “πέφτεις”! Τους καλοκαρινούς μήνες, το σώμα “βαραίνει” και το μυαλό τρεχει στις διακοπές. Δώσε στο σώμα σου ενέργεια και ανέβασε την διάθεση σου για όσο καιρό ακόμη μένεις στην πόλη, ανεβάζοντας την ενδορφίνη σου (την ορμόνη της χαρας) στα ύψη, με τον επιστημονικά αποδεδειγμένα εύκολο τρόπο: γυμναστική!
  4. Βρες παρέα για το γυμναστήριο. Δεν υπάρχει καλύτερη παρότρυνση από την παρέα. Ο ένας παροτρύνει τον άλλον και στην συνέχεια ανταμείβετε τον εαυτό σας παρεα.
  5. Να είσαι ευχαριστημένος. Κάθε φορά που προσπερνάς το γυμναστήριο αντί για να μπαίνεις μέσα, θυμήσου πως η γυμναστική δεν είναι καταναγκαστικό έργο. Την κάνεις γιατί σου χαρίζει ευεξία, αντοχή, βελτιώνει την εικόνα του σώματος σου και εντέλει, κάνεις κάτι καλό για τη σωματική και ψυχολογική σου υγεία.
  6. Να ανταμείβεις τον εαυτό σου. Εφόσον η αλλαγή στο σώμα σου έχει αρχίσει να γινεται εμφανής, αντάμειψε τον εαυτό σου με τον τρόπο που θεωρείς καλύτερο (εκτός του ανεξέλεγκτου φαγητού φυσικά), πχ αγοράζοντας ένα καινούργιο φόρεμα ή ρούχα για το γυμναστήριο για να «ντύσεις» με το πιο ωραίο κίνητρο την προσπάθεια σου.

Και μην ξεχνάς: Ό,τι αφήνεις… σε αφήνει! Έχεις κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να αποκτήσεις το σώμα που ονειρεύεσαι και έχεις πετύχει τον στόχο σου κατα ενα πολύ μεγαλό ποσοστό! Γιατί να πρέπει να ξεκινήσεις και πάλι απο το μηδέν;