7 λόγοι για να ξεκινήσεις αεροβική γυμναστική

Πρόσθεσε την αεροβική γυμναστική σήμερα στο πρόγραμμά σου και βελτίωσε την φυσική και πνευματική σου κατάσταση!

Θέλεις να διατηρήσεις άριστη  την φυσική  σου  κατάσταση, να βελτιώσεις την ψυχολογική σου διάθεση; Θέλεις να ξεκινήσεις μία νέα δραστηριότητα που θα σε βοηθήσει να διοχετεύσεις εποικοδομητικά την ενέργειά σου; Η αεροβική γυμναστική, είναι η ιδανική πρόταση για να αποκτήσεις ευεξία και για να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου. Τόσο τις σωματικές όσο και τις πνευματικές.

Διάβασε παρακάτω, 7 σημαντικούς λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να αναβάλεις την ένταξη της αεροβικής γυμναστικής στο πρόγραμμά σου….

Μπορείς να διατηρήσεις ή και να χάσεις βάρος

Συνδυάζοντας την αεροβική γυμναστική με ένα προσεγμένο πρόγραμμα διατροφής μπορείς να διατηρήσεις σταθερό το βάρος σου ή ακόμα και να χάσεις τα περιττά κιλά. Γυμνάζοντας το σώμα σου κάνεις περισσότερες καύσεις και ενεργοποιείς τον μεταβολισμό σου.

Ενισχύεις την άμυνα του οργανισμού σου

Με την αεροβική γυμναστική, βελτιώνεις την φυσική σου κατάσταση και  ενδυναμώνεις την άμυνα του οργανισμού σου . Σε βάθος χρόνο θα διαπιστώσεις, ότι δεν θα είσαι τόσο επιρρεπής στις εποχιακές ιώσεις και στα κρυολογήματα, τα οποία θα ξεπερνάς ακόμα πιο γρήγορα όταν θα προκύπτουν.

Μειώνεις τον κίνδυνο ιατρικών παθήσεων

Εντάσσοντας στο πρόγραμμά σου την αεροβική γυμναστική, μειώνεις τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών ιατρικών παθήσεων (αρτηριακή πίεση, καρδιολογικές παθήσεις). Οι ασκήσεις αερόβιας γυμναστικής και πιο συγκεκριμένα το περπάτημα και τα βάρη, αποτρέπουν την δημιουργία οστεοπόρωσης.  Επιπλέον, βελτιώνεις την κυκλοφορία του αίματος και ενδυναμώνεις την καρδιά σου!

Αποβάλεις το άγχος

Με την σωματική άσκηση,  απελευθερώνονται στον οργανισμό οι ενδορφίνες  και αισθάνεσαι καλύτερα ψυχολογικά και αποβάλεις το άγχος, το θυμό, αλλά και κάθε δυσάρεστο συναίσθημα.  Με την γυμναστική μπορείς να αντιμετωπίσεις και να δεις πιο ανάλαφρα τα καθημερινά προβλήματα της ζωής και να νιώσεις ψυχολογική ευφορία!

Κοινωνικοποιείσαι

Αν διανύεις περίοδο μοναξιάς ή και αποξένωσης, η αεροβική γυμναστική θα σου δώσει το ερέθισμα να αποκτήσεις ένα νέο ενδιαφέρον στη ζωή σου και παράλληλα θα συμβάλει στην κοινωνική σου δικτύωση! Θα έρθεις σε επαφή με νέους ανθρώπους, με τους οποίους θα έχεις να μοιραστείς και να κουβεντιάσεις για τη νέα σου δραστηριότητα…

Διατηρείς τη νεότητά σου

Αφιερώνοντας  στην αεροβική γυμναστική 30 λεπτά του χρόνου σου, τρεις φορές την εβδομάδα καταφέρνεις να διατηρείς νου και σώμα σε άριστη κατάσταση.  Με την σωματική άσκηση ενδυναμώνεις τους μυς του σώματός σου και διατηρείσαι σε φόρμα. Παράλληλα με την αεροβική γυμναστική, έχει αποδειχθεί ότι μπορείς  σε βάθος χρόνου να διατηρήσεις «κοφτερό» το μυαλό σου.

Αποκτάς καλύτερη ποιότητα ζωής

Σύμφωνα με μελέτες,  οι άνθρωποι που ακολουθούν συστηματικά ένα πρόγραμμα αεροβικής γυμναστικής, έχουν καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερο μέσο όρο ζωής.

 

Στο Fitness Together θα βρείτε ένα πλήθος αερόβιων προγραμμάτων όπως: Dans Concept, Zumba, HIIT & Ride Together.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.