7 μύθοι για την γυμναστική καταρρίπτονται

7 μύθοι για την γυμναστική καταρρίπτονται. Γιατί γι’αυτό υπάρχουν οι μύθοι, για να καταρρίπτονται! Σήμερα λοιπόν απομυθοποιούμε ορισμένα πράγματα που έχετε στο μυαλό σας σχετικά με τη γυμναστική.

Ο καλύτερος τρόπος για να χάσουμε βάρος, είναι να μειώσουμε δραστικά τις θερμίδες

Το σώμα σου είναι πιο έξυπνο απ΄όσο νομίζεις! Όσο λιγότερο τρως, τόσο περισσότερο θα νομίζει το σώμα σου ότι υπάρχει έλλειψη σε τροφή, με αποτέλεσμα να συγκρατεί περισσότερο λίπος ως πιθανή πηγή ενέργειας. Θα πρέπει λοιπόν να τρως πιο συχνά, αλλά λιγότερο φαγητό. Χώρισε το σύνολο των θερμίδων σε 5-6 μικρά γεύματα για να κρατήσεις το μεταβολισμό σου ενεργό.

Οι κοιλιακοί είναι ο γρηγορότερος τρόπος για μια επίπεδη κοιλιά

Για μια επίπεδη κοιλιά, πρέπει να καεί το λίπος και για να καεί το λίπος που συσσωρεύεται στην κοιλιακή χώρα, χρειάζεται προσεγμένη διατροφή, χαμηλή σε εξευγενισμένους υδατάνθρακες και πλούσια σε άπαχες πρωτεΐνες, υγιεινά λίπη και πολλά φρούτα και λαχανικά με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, αεροβική γυμναστική και κοιλιακοί.

Αν δεν ιδρώσεις, δεν προσπάθησες αρκετά

Η ποσότητα του ιδρώτα που αποβάλλεις, είναι ένα δείγμα της σκληρής σου προσπάθειας αλλά όχι και των θερμίδων που έχεις κάψει. Ο ιδρώτας είναι η αντίδραση του σώματός σας που προσπαθεί να δροσιστεί. Ωστόσο, πολύ σημαντικό ρόλο στην εφίδρωση παίζει και ο ίδιος ο οργανισμός του κάθε ανθρώπου.Άλλοι ιδρώνουν περισσότερο και άλλοι λιγότερο.

Η ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο

Αν θέλεις να γυμναστείς, ισχύει το «ποτέ δεν είναι αργά», απλά μη ξεχνάς να έχεις ρεαλιστικούς στόχους. Η άσκηση είναι μία πολύ καλή επιλογή για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς τους βοηθά να βελτιώσουν την ισορροπία τους, να δυναμώσουν τα οστά και να κρατήσουν τον εγκέφαλό τους σε εγρήγορση.

Δεν πειράζει αν πονάς

Πολλοί υποστηρίζουν πως όσο πιασμένος και αν νιώθεις μετά τη γυμναστική, είναι καλό διότι αυτό σημαίνει ότι γυμνάστηκες. Το να αισθάνεσαι ένα «τράβηγμα» ή κάπως πιασμένος μετά από άσκηση είναι φυσιολογικό. Αλλά αν αισθάνεσαι πόνο πριν και κατά τη διάρκεια της άσκησης, αυτό μάλλον σημαίνει ότι έχεις τραυματιστεί και πρέπει να σταματήσεις.

Με άδειο στομάχι καις περισσότερα

Σίγουρα θα έχεις ακούσει πως αν δεν έχεις φάει, ο οργανισμός σου θα αναγκαστεί να κάψει το απόθεμα λίπους που διαθέτει. Για να συμβεί βέβαια αυτό θα πρέπει να έχεις ένα συγκεκριμένο ποσοστό γλυκόζης, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία της καύσης λίπους. Χωρίς γλυκόζη θα αρχίσεις να καις μυς.

Με την αερόβια άσκηση αποκτάς λιγότερους μύες

Πολλοί πιστεύουν πως για να αποκτήσεις όγκο, πρέπει να αποφύγεις την αερόβια άσκηση. Όμως αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να φροντίζεις να καλύπτεις την ενεργειακή σου ανάγκη με περισσότερες θερμίδες ώστε ο οργανισμός να μην κόβει από την ανάπτυξη των μυϊκών κυττάρων.