Διατροφή μετά τις γιορτές: Η μεγάλη μάχη!

Οι γιορτές έφυγαν και μαζί με ωραίες αναμνήσεις, μας άφησαν και με 2-3 παραπάνω κιλά και έναν φόβο να πλησιάσουμε τη ζυγαριά μας.

Για να μην αρχίσετε να μετανιώνετε για την γαλοπούλα και το αλκοόλ που καταναλώσατε όλες αυτές τις μέρες, καλό θα ήταν να ακολουθήσετε μία διατροφή με την οποία δεν θα στερηθείτε πολλά και θα επαναφέρει το σώμα σας στο κανονικό του βάρος! 2-3 εβδομάδες είναι αρκετές για να δείτε αποτελέσματα.

  • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επαναφέρετε τις διατροφικές συνήθειες που είχατε και πριν από τις γιορτές. Με όλα τα ξενύχτια που κάνατε αυτές τις μέρες, μαζί με εσάς απορρυθμίστηκε και ο μεταβολισμός σας. Προσπαθήστε να αναπληρώσετε τις χαμένες ώρες ύπνου και κυρίως να ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα πλούσιο σε φυτικές ίνες πρωινό.
  • Φροντίστε να απομακρύνετε τα γλυκά και το αλκοόλ από το οπτικό σας πεδίο για τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Ο λόγος είναι προφανής!
  • Μειώστε την ποσότητα του φαγητού που βάζετε στο πιάτο σας και αυξήστε τόσο την ποιότητα όσο και τη συχνότητα των γευμάτων σας. Τι εννοούμε με αυτό; Μη περιορίζετε τα γεύματα σας σε πρωινό-μεσημεριανό και ίσως βραδινό. Θα πρέπει να τρώτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα, μικρότερες ποσότητες φαγητού. Δεν χρειάζεται το μεσημέρι να γεμίσετε το πιάτο σας μέχρι επάνω. Βάλτε μικρότερη ποσότητα φαγητού και από δίπλα μία σαλάτα. Προσπαθήστε να εντάξετε στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα λαδερά φαγητά, όσπρια και ψάρια.
  • Αποφύγετε τις τροφές – θερμιδικές «βόμβες» που σας χορταίνουν χωρίς να προσφέρουν κάποιο θρεπτικό όφελος. Τέτοιες τροφές μπορεί να είναι τα παναρισμένα κρέατα, τα διάφορα τυριά, η μαγιονέζα και η κρέμα γάλακτος. Επιπλέον καλό θα ήταν να μειώσετε το αλάτι και το λάδι.
  • Καταναλώστε καθημερινά 8-10 ποτήρια νερό. Θα βοηθήσει τον οργανισμό σας στην κατακρατήσεων, να  αποτοξινωθεί και να νιώσει πιο εύκολα το αίσθημα του κορεσμού προκειμένου να μη πεινάτε τόσο συχνά.

Και φυσικά γυμναστική! Το εξειδικευμένο προσωπικό του Fitness Together σας περιμένει με ανανεωμένη διάθεση για να θέσετε μαζί τους στόχους σας για την καινούρια χρονιά

Εξοπλιστείτε με υπομονή και όλα θα γίνουν 😉