Γυμναστική πριν τη δουλειά

Γυμναστική πριν τη δουλειά; Πριν οι περισσότεροι από εσάς βάλουν τα γέλια, καλό θα ήταν να διαβάσουν παρακάτω τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει η πρωινή γυμναστική στη διάθεση και το σώμα μας.

Καλύτερη διάθεση – Καλύτερες επιδόσεις

Η γυμναστική απελευθερώνει τις ενδορφίνες, ορμόνες οι οποίες μας γεμίζουν δύναμη, ευεξία και ενέργεια. Διεγείροντας αυτές τις ορμόνες το πρωί, θέτετε σοβαρές βάσεις για μια ευχάριστη και τονωτική ημέρα και ανατρέπετε τη θεωρία που λέει ότι η πρωινή γυμναστική θα σας εξαντλήσει για το υπόλοιπο της ημέρας.

Καλύτερος ύπνος

Η πρωινή άσκηση βοηθά στην καλυτέρευση της ποιότητας του ύπνου, ενώ όταν ο οργανισμός σας μπει σε ένα πρόγραμμα εντατικής πρωινής άσκησης, τότε και η ώρα που θα θέλετε να κοιμηθείτε θα είναι σχεδόν προκαθορισμένη ενώ οι αϋπνίες δεν πρόκειται ποτέ να σας ξαναταλαιπωρήσουν.

Ενεργοποίηση μεταβολισμού

Η άσκηση ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και τον κρατά εγρήγορση για αρκετές ώρες, ανάλογα με την έντασή της. Η πρωινή άσκηση βάζει σε λειτουργία την «μηχανή» του μεταβολισμού από νωρίς, με αποτέλεσμα να καίτε ακόμα περισσότερες θερμίδες κατά την διάρκεια της ημέρας

Καλύτερη μνήμη

Τα βραχυπρόθεσμα οφέλη της άσκησης περιλαμβάνουν την γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του εγκεφάλου καθώς και την «ενίσχυση» της μνήμης. Χαρακτηριστικά δηλαδή που ισοδυναμούν με μια ισχυρή δόση καφέ.

Λιγότερη διάθεση για «τσιμπολόγημα»

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Μπρίγκαμ Γιανγκ στις ΗΠΑ, όσοι ξεκινούν την ημέρα τους με ήπια προπόνηση εμφανίζουν μειωμένη τάση για τσιμπολογήματα το υπόλοιπο 24ωρο. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ηλεκτρόδια για να μετρήσουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου 35 γυναικών την ώρα που αυτές κοιτούσαν φωτογραφίες με τρόφιμα.

Για την πραγματοποίηση του πειράματος, οι εθελόντριες υποβλήθηκαν στην παραπάνω διαδικασία επί δύο συνεχείς ημέρες. Την πρώτη, όλες τους αφιέρωσαν 45′ από το πρωινό τους σε γυμναστική, ενώ τη δεύτερη στο πρόγραμμά τους δεν συμπεριλαμβανόταν καθόλου η άσκηση. Αφού συγκέντρωσαν όλα τα δεδομένα, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι, όταν οι συμμετέχουσες στην έρευνα είχαν προπονηθεί, δεν ενδιαφέρονταν ιδιαίτερα για τις εικόνες με τα τρόφιμα. Μάλιστα, σε όλη τη διάρκεια εκείνης της ημέρας, η συνολική φυσική τους δραστηριότητα αυξήθηκε. Επίσης, δεν κατανάλωσαν περισσότερο φαγητό προκειμένου να αντισταθμίσουν τις θερμίδες που είχαν κάψει κατά την άσκηση

Μήπως ήρθε η ώρα να ξανασκεφτείτε την πρωινή γυμναστική;