Γυμναστική το καλοκαίρι: Ας βγούμε στην παραλία

Καλοκαίρι! Η εποχή που το μόνο πράγμα που σκέφτεστε είναι η θάλασσα, η ξαπλώστρα και τα cocktails.

Νιώθετε τύψεις που θα θυσιάσετε τους κόπους ενός ολόκληρου χειμώνα στο γυμναστήριο για όλα αυτά; Δεν χρειάζεται! Υπάρχουν πολλά είδη ασκήσεων που μπορείτε να κάνετε δίπλα στην δροσιά της θάλασσας. Στρώστε λοιπόν την πετσέτα σας στην άμμο, βάλτε μπόλικο αντηλιακό, φορέστε καπέλο και ξεκινήστε γυμναστική.

Σπριντ στην άμμο

Το τρέξιμο στην άμμο γυμνάζει τα πόδια, καίει μπόλικες θερμίδες και αυξάνει την αντοχή. Επιπλέον δεν είναι όσο εύκολο νομίζετε!

Beach Volley

Το beach volley γυμνάζειi κυριολεκτικά τα πάντα. Περιλαμβάνει άλματα, σπριντ, βουτιές, καθίσματα και στροφές κορμού. Τί άλλο να ζητήσει κανείς;

Κολύμπι

Τι πιο φυσιολογικό να κάνεις στη θάλασσα από το να κολυμπήσεις; Η αντίσταση του νερού, και ο αερόβιος χαρακτήρας της κολύμβησης εγγυώνται ολοκληρωμένη εκγύμναση για κάθε μυϊκή ομάδα, καθώς και βελτίωση της αντοχής.

Ρακέτες

Εντάξει το γνωρίζουμε ότι σπάνε τα νεύρα πολλών… Δεν παύουν όμως να είναι διασκεδαστικές και να γυμνάζουν αποτελεσματικά όλο τον κορμό σας. Και ας μη ξεχάσουμε να αναφέρουμε το αερόβιο κομμάτι , όταν κυνηγάτε την μπάλα.

Θαλάσσιο ποδήλατο

Αντί για το κλασικό στατικό ποδήλατο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλέον διασκεδαστική του έκδοση, το θαλάσσιο ποδήλατο, και να κάνετε και μια ευχάριστη βόλτα. Μπορείτε φυσικά να αυξάνετε την ένταση ποδηλατώντας πιο γρήγορα, οπότε η αντίσταση του νερού είναι μεγαλύτερη.

Stepper μέσα στο νερό

Για την άσκηση του stepper να μπείτε στο νερό μέχρι τη μέση και να γυμναστείτε εκεί. Στο νερό θα δείτε ότι πρόκειται για μια εξαιρετική άσκηση, διότι προσφέρει συνεχή αντίσταση. Όπως στέκεστε, με το νερό να φθάνει στην κοιλιά σας περίπου, φέρτε τα χέρια στη μέση και αρχίστε να ανεβάζετε τα πόδια, κάνοντας την κίνηση του stepper μέσα στο νερό. Μπορείτε  να αυξήσετε την ένταση ανεβάζοντας τα γόνατα πιο ψηλά ή ανεβοκατεβάζοντάς τα πιο γρήγορα.

 

Δεν σε έπεισε τίποτα από τα παραπάνω;

Η ομάδα του Fitness Together και φέτος το καλοκαίρι δεν σταματάει τη γυμναστική ούτε για μία μέρα

Σε περιμένουμε κάθε Σαββατοκύριακο για όλο το καλοκαίρι στο καλύτερο beach bar της Χαλκιδικής, Cabana Beach, για να γυμναστούμε παρέα και να περάσουμε καλά!

Let’s get physical