Προπόνηση με αντιστάσεις για γυναίκες: Γιατί είναι σημαντική

Οι περισσότερες γυναίκες φοβούνται την προπόνηση με αντιστάσεις και άλλες απλώς θεωρούν πως αφορά μόνο τον ανδρικό πληθυσμό. Πιστεύουν ότι με τις ασκήσεις αντιστάσεων το σώμα θα θυμίζει ένα ανδρικό σώμα. Μην ανησυχείτε! Οι ορμόνες και η φυσιολογία των γυναικών, καθορίζουν τη δύναμη και τη μυϊκή ανάπτυξη που μπορείτε να αποκτήσετε. Αν δεν είστε επαγγελματίας bodybuilder, δεν έχετε να φοβηθείτε κάτι τέτοιο!

Στην πραγματικότητα, τα οφέλη της προπόνησης με αντιστάσεις είναι πολυάριθμα για τις γυναίκες.

Αυξάνει τη μυϊκή δύναμη και ικανότητα, την ταχύτητα, αλλά και τη μυϊκή μάζα και οδηγεί σε βελτιωμένη σύσταση σώματος. Δεδομένου ότι αποκτάτε περισσότερη μυϊκή μάζα, ο μεταβολικός ρυθμός σας αυξάνεται, οδηγώντας σε μεγαλύτερη κατανάλωση θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η αυξημένη μυϊκή δύναμη και ισχύς με τη σειρά τους κάνουν ευκολότερες τις καθημερινές δραστηριότητες.

Η τακτική άσκηση με βάρη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης, τραυματισμών, αρθρίτιδας, καρδιαγγειακών παθήσεων και διαβήτη, έτσι ώστε τα οφέλη για την υγεία σας και μόνο θα πρέπει να είναι αρκετά για να ξεκινήσετε προπόνηση με βάρη. Επιπλέον αυξάνει την ισορροπία, τη σταθερότητα, τον συντονισμό και την ελαστικότητα.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο βαρετό από το να χρησιμοποιείτε τα ίδια τρία μηχανήματα (διάδρομο, ελλειπτικό και ποδήλατο) κάθε φορά που γυμνάζεστε και μπορεί εύκολα να συντρίψει το κίνητρο σας για άσκηση. Περιπλέξτε τα πράγματα, προσθέτοντας ένα ολόκληρο πρόγραμμα από ασκήσεις αντίστασης στη ρουτίνα σας και σίγουρα θα βρείτε το γυμναστήριο μια πιο ευχάριστη εμπειρία.

Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, με ένα δυνατό και καλλίγραμμο σώμα βελτιώνετε την αυτοεκτίμηση σας. Σε μια μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν σε προγράμματα με αντιστάσεις τρεις ημέρες την εβδομάδα, βελτίωσαν την εικόνα του σώματος τους περισσότερο από τις γυναίκες που περπατούσαν τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Βάλε, λοιπόν, κι εσύ την προπόνηση με αντιστάσεις στην καθημερινότητά σου!