7 λόγοι να ξεκινήσεις σήμερα κιόλας γυμναστήριο

Δυσκολεύεσαι να το πάρεις απόφαση να γραφτείς στο γυμναστήριο ακόμη και αν πλησιάζουμε επικίνδυνα στο καλοκαίρι; Σου έχουμε 7 λόγους με τους οποίους θα προσπαθήσουμε να σε πείσουμε!

Αυτοπεποίθηση

Η βελτίωση της εμφάνισης, η ενδυνάμωση και οι όμορφες εικόνες που δημιουργεί το γυμναστήριο αποτελούν σίγουρα το μεγαλύτερο κίνητρο που προσφέρει η γυμναστική. Η αυτοπεποίθηση μας ανεβαίνει και αυτό έχει θετικό αντίκτυπο σε όλους τους τομείς της ζωής. Η αλλαγή στο σώμα μας γίνεται φανερή ακόμη και από την πρώτη εβδομάδα που θα ασχοληθούμε με τον αθλητισμό και μέρα με τη με τη μέρα οι αντοχές μας αυξάνονται. Μέσα σε λίγες εβδομάδες ανάλογα με το είδος της άσκησης και το βαθμό δυσκολίας μπορεί κανείς να δει θεαματικές αλλαγές πάνω του.

Θα αποκτήσετε πειθαρχία

Σε αντίθεση με τη γυμναστική στο σπίτι, στο γυμναστήριο είναι πιο δύσκολο να σταματήσετε μία άσκηση πριν από την ολοκλήρωσή της. Επιπλέον θα υπάρχει πάντα κάποιος γυμναστής πάνω από το κεφάλι σας που δεν θα σας αφήσει να τα παρατήσετε.

Πνευματική διαύγεια

Η άσκηση εκτός από τους μυς δυναμώνει και το μυαλό. Τα αποτελέσματα ερευνητικής μελέτης του πανεπιστημίου της Ν. Καρολίνας κατέληξαν στο εντυπωσιακό συμπέρασμα σύμφωνα με το οποίο η γυμναστική βοηθά στην ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων. Επίσης, η άσκηση σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυξάνει την παραγωγικότητα στην εργασία και την ικανότητα να λαμβάνουμε γρήγορα αποφάσεις. Επίσης, ενισχύει τη δημιουργικότητα, οξυγονώνει τον εγκέφαλο με τη μεταφορά αίματος και προκαλεί πολλαπλές λειτουργίες στο νευρικό σύστημα με αποτέλεσμα να «καθαρίζει» τη σκέψη.

Λιγότερο άγχος

Η γυμναστική απελευθερώνει στο σώμα μας ενδορφίνες  που συνδέονται με την καλή διάθεση και μειώνουν το άγχος.

Καλή υγεία των οστών

Η γυμναστική συμβάλλει σύμφωνα με τους επιστήμονες στην οικοδόμηση ενός γερού μυοσκελετικού συστήματος. Ιδανικές θεωρούνται οι ασκήσεις που ασκούν πίεση στα οστά, όπως η γυμναστική με βάρη. Ενδεικτικά των ευεργετικών αποτελεσμάτων της άσκησης είναι τα πορίσματα επιστημονικών μελετών που καταδεικνύουν ότι οι αθλητές εμφανίζουν οστική πυκνότητα μεγαλύτερη ακόμη και κατά 50% σε σχέση με κάποιον που δεν αθλείται.

Ύπνος

Οι άνθρωποι που γυμνάζονται, έχει αποδειχτεί, ότι έχουν καλύτερο ύπνο από εκείνους που κάνουν καθιστική ζωή. Μετά από την προπόνηση χαλαρώνουμε και κοιμόμαστε πιο εύκολα και πιο ποιοτικά.

Κοινωνικοποίηση

Στο γυμναστήριο θα γνωρίσετε ανθρώπους, θα ανταλλάξετε απόψεις, θα γελάστε, θα παρασύρετε και θα παρασυρθείτε σε νέα ενδιαφέροντα.