Μέθοδος Pilates: Τί είναι και που ωφελεί

Η μέθοδος Pilates επινοήθηκε το 1920 από τον Ελληνογερμανό Joseph Hubertus Pilates, ως ένα πρόγραμμα αποθεραπείας για τα μυοσκελετικά του προβλήματα και εξελίχθηκε σαν μια μέθοδο ευεργετικής άσκησης που προσφέρει έντονη αίσθηση ευεξίας.

Η μέθοδος αποτελείται από μία μεγάλη γκάμα ασκήσεων που προσαρμόζεται κάθε φορά στις ανάγκες του ασκούμενου, ανάλογα με την ηλικία, το πόσο γυμνασμένος είναι, τα προβλήματα υγείας που μπορεί να έχει.

Ποια είναι τα οφέλη της μεθόδου;

  • αύξηση της αναπνευστικής ικανότητας και της κυκλοφορίας του αίματος
  • ενδυνάμωση των μυών του κορμού
  • ευλυγισία
  • συντονισμός σώματος και πνεύματος
  • σωστή στάση
  • ισορροπία

 

Βασικές αρχές της μεθόδου Pilates

Αναπνοή

Με τις σωστές εισπνοές και εκπνοές αποβάλλουμε τον μολυσμένο αέρα από το σώμα μας, οξυγονώνεται το αίμα και ελέγχουμε καλύτερα τις κινήσεις μας στις ασκήσεις όσο και στην καθημερινότητα

Αυτοσυγκέντρωση

Η εξάσκηση της μεθόδου pilates απαιτεί αυτοσυγκέντρωση. Το μυαλό πρέπει να παραμένει σε επαγρύπνηση και να ελέγχουμε κάθε μας κίνηση. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να αντιληφθούμε και πως ανταποκρίνονται οι μύες μας στις εντολές του εγκεφάλου.

Κέντρο

Σύμφωνα με τη μέθοδο pilates, όλη η ενέργεια πηγάζει από τους μυς που περιβάλλουν την κοιλιά μας και κινήσεις ελέγχονται από τη σύσπαση των μυών αυτών.

Ακρίβεια

Η αποτελεσματικότητα των ασκήσεων βασίζεται στην ακριβή εκτέλεση κάθε κίνησης.

Ρευστότητα κινήσεων

Η μέθοδος Pilates επικεντρώνεται στην αρμονία των κινήσεων. Δεν υπάρχουν μεμονωμένες, γρήγορες και απότομες κινήσεις, παρά μόνο κινήσεις με ροή που σέβονται το σώμα μας.

Πόσο γρήγορα μπορείτε να δείτε αποτελέσματα;

Η μέθοδος Pilates επινοήθηκε το 1920 από τον Ελληνογερμανικής καταγωγής Joseph Hubertus Pilates, ως ένα πρόγραμμα αποθεραπείας για τα μυοσκελετικά του προβλήματα και εξελίχθηκε σαν μια μέθοδο ευεργετικής άσκησης που προσφέρει έντονη αίσθηση ευεξίας.

O Pilates συνήθιζε να λέει ότι «σε 5 μαθήματα αρχίζεις να αισθάνεσαι την διαφορά, σε 10 μαθήματα το αισθάνονται και οι άλλοι, σε 20 μαθήματα έχεις ένα εντελώς καινούριο σώμα».

Βέβαια χωρίς προσπάθεια και συνέπεια, τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα επιθυμητά. Για να δείτε τα αποτελέσματα που θέλετε μέσα σε 1-2 μήνες θα πρέπει οι επισκέψεις σας να γίνονται 2 φορές την εβδομάδα.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τα μαθήματα Pilates του Fitness Together και να κλείσετε ένα δωρεάν δοκιμαστικό εδώ!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *