7 λογοι για να εντάξεις την σανίδα στην προπόνηση σου

Η «σανίδα» μπορεί να ακούγεται εύκολη και απλή. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Μόλις δοκιμάσει κανείς την άσκηση αυτή θα καταλάβει ότι είναι αρκετά δύσκολη. Όμως υπάρχουν πολλά οφέλη από τις ασκήσεις αυτές. Οι ασκήσεις της «σανίδας» αυξάνουν την αντοχή και αναπτύσσουν τη μυϊκή δύναμη. Βοηθούν να διατηρήσετε την φόρμα σας και να τονώσετε το σώμα.

Παίρνει δευτερόλεπτα για να καταλάβουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε όταν το σώμα είναι στη θέση σανίδας. Η άσκηση είναι απλή στην εκτέλεση της και δεν απαιτεί περίπλοκες κινήσεις. Αν και είναι εύκολο να καταλάβουμε πως γίνεται, είναι δύσκολο να διατηρηθεί η θέση. Ο λόγος είναι ότι κρατάτε το βάρος του σώματος με τη βοήθεια των δικών σας χεριών ή των βραχιόνων.

Ξεκινάμε απο 20 δευτερόλεπτα την πρωτη ημέρα και σταδιακά με το πέρασμα των ημερών αυξάνουμε τον χρονο της άσκησης, όπως και την μορφή εκτέλεσης της συμφωνα με τις υποδείξεις του γυμναστή.

Τι επιτυγχάνουμε ακριβως όμως με τις ασκήσεις της σανίδας;

  • Επιτυγχάνεται  η γράμμωση των κοιλιακών

Η σανίδα ασκεί όλες τις μεγάλες ομάδες μυών της κοιλιάς, συμπεριλαμβανομένων των εγκάρσιων κοιλιακών, του κοιλιακού ορθού, του εξωτερικού λοξού και τους γλουτούς σας.

  • Βελτιώνει τη στάση του σώματος

Με την συγκεκριμένη άσκηση αποτρέπεται το «καμπουριασμα» Ο κορμός, δηλαδή, γίνεται πιο δυνατός, καθώς οι μύες της κοιλιάς έχουν μεγάλη επίδραση στην συνολική στάση του αυχένα, των ώμων, του στήθους και της πλάτης.

  • Μειώνεται ο κίνδυνος τραυματισμού στην πλάτη και την σπονδυλική στήλη

Σύμφωνα με το αμερικάνικο Συμβούλιο Άσκησης, η σανίδα όχι μόνο μειώνει τον πόνο στην πλάτη, αλλά ενισχύει του μύες  και εξασφαλίζει την υποστήριξη για όλο το σημείο της πλάτης.

  • Βελτιώνεται η ισορροπία

Αν υπάρχει έλλειψη ισορροπίας, τότε αυτό σημαίνει πως οι κοιλιακοί θέλουν άσκηση. Προτίμησε τις πλαϊνές σανίδες και τις σανίδες με εκτάσεις και έτσι θα έχεις περισσότερο ισορροπία σε ο,τι κάνεις.

  • Τονώνεται ο μεταβολισμός

Η σανίδα είναι ο κατάλληλος τρόπος για να ενεργοποιήσεις ολόκληρο το σώμα σου, καθώς κάνοντάς την κάθε μέρα, θα βελτιώσεις τον μεταβολικό σου ρυθμό.

  • Καταναλώνονται περισσότερες θερμίδες

Κάνοντας σανίδα καθημερινά θα κάψεις περισσότερες θερμίδες απ΄ότι αν έκανες ροκανίσματα ή sit-ups.

  • Βελτιώνεται η ευλυγισία

Αυτή η άσκηση διαστέλλει και εκτείνει όλες τις ομάδες των οπίσθιων μυών καθώς και τους ώμους, τις ωμοπλάτες και κλείδα, ενώ επίσης εκτείνεις τις καμάρες και τα δάχτυλα των ποδιών σου.

Προσθέστε ασκήσεις σανίδας στο πρόγραμμά σας για να γίνει πιο πλούσιο και αποτελεσματικό. H ομάδα μας είναι πάντα κοντα σας για να σας λύσει όλες τις απορίες και να σας βοηθήσει από την αρχή μέχρι το τέλος της προπόνησης σας.