Γυμναστική με παρέα: Ποια είναι τα οφέλη της;

Τρέμετε στην ιδέα να περνάτε ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο μόνοι σας; Το ξέρουμε ότι το να παραμείνεις συνεπής στις προπονήσεις σου είναι δύσκολο όταν παλεύεις μόνος σου! Η γυμναστική παρέα με έναν φίλο γίνεται πιο αποτελεσματική και θα σε βοηθήσει να πετύχεις και να διατηρήσεις τους στόχους σου.

Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες

Η άσκηση μαζί με τους φίλους σου, θα σου δώσει το κίνητρο για να μη παραλείψεις τις προπονήσεις σου.  Αν είσαι τύπος που μετά από τις 2-3 επισκέψεις στο γυμναστήριο βαριέσαι, τότε η γυμναστική παρέα με τους φίλους σου είναι η κατάλληλη λύση! Θα νιώσεις τη δέσμευση ότι δεν πρέπει να τους παρατήσεις και θα πας κανονικά στις προπονήσεις σου. Επιπλέον σύμφωνα με έρευνες, όσοι γυμνάζονται παρέα με ένα φίλο, νιώθουν λιγότερη σωματική κόπωση. Τέλος, όταν γυμνάζεσαι παρέα με έναν φίλο σου, ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλο στο να συνεχίσετε την προσπάθεια σας

Η προπόνηση γίνεται πιο διασκεδαστική

Η γυμναστική παρέα με φίλους έχει πλάκα! Σκεφτείτε ότι θα μπορείτε να δείχνετε ο ένας στον άλλο καινούριες ασκήσεις, αλλά και να λέτε τα νέα σας ενώ ταυτόχρονα γυμνάζεστε.

Δεν νιώθεις πλήξη

Το ξέρουμε ότι πολλοί από εσάς μετράτε τα λεπτά μέχρι να τελειώσει η προπόνηση σας. Η γυμναστική παρέα με ένα φίλο θα κάνει το χρόνο να περάσει διασκεδαστικά, χωρίς να το καταλάβετε.

Διώχνει το άγχος

Είσαι τύπος που σε αγχώνει μια νέα αρχή στο γυμναστήριο; Φοβάσαι ότι θα βρεις άτομα πιο γυμνασμένα από εσένα και αυτό ταράζει την αυτοπεποίθηση σου; Τότε η γυμναστική έχοντας στο πλευρό σου ένα φίλο, είναι η ιδανικότερη λύση για εσένα, καθώς θα έχεις έναν σύμμαχο στο πλευρό σου που θα σε ενθαρρύνει.

Καις περισσότερες θερμίδες

Μελέτες έχουν δείξει πως γυναίκες που γυμνάζονται μόνες, κατά τη διάρκεια μια μέτριας προπόνησης, καίνε 195 θερμίδες, σε αντίθεση με αυτές που γυμνάζονται με παρέα και καίνε 236 θερμίδες.

 

Δείτε όλα τα Small Groups και Group Training προγράμματα του Fitness Together εδώ και ξεκινήστε άμεσα με έναν φίλο σας 😉