Ποια είναι η κατάλληλη ώρα για γυμναστική: Πρωί ή Απόγευμα;

Το αιώνιο ερώτημα…Ποια είναι η κατάλληλη ώρα για γυμναστική; Πρωί ή βράδυ; Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη απάντηση καθώς υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν και τις δύο απόψεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρείτε ποια ώρα σας βολεύει περισσότερο ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες!

Γυμναστική το πρωί

Θέλετε να αδυνατίσετε; Τότε μάλλον πρέπει να προτιμήσετε την πρωινή γυμναστική καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι αθλούνται το πρωί με άδειο στομάχι, καίνε σωματικό λίπος σε βαθμό έως και 20% παραπάνω από αυτούς που γυμνάζονται άλλες ώρες της ημέρας.

Θέλετε να έχετε μία ημέρα γεμάτη ενέργεια; Τότε σίγουρα πρέπει ξεκινήσετε την μέρα σας με γυμναστική. Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες και άλλες χημικές ουσίες που ανεβάζουν την διάθεση και ευνοούν την επιδιόρθωση των εγκεφαλικών κυττάρων.

Επιπλέον έρευνες έχουν δείξει ότι η γυμναστική τις πρωινές ώρες βοηθάει στο να κάνετε καλύτερο ύπνο το βράδυ.

Bonus: Τα πρωινά στο γυμναστήριο έχει λιγότερο κόσμο!

Απογευματινή (βραδινή) άσκηση

Καλή και η πρωινή γυμναστική αλλά τι γίνεται με όσους εργάζονται τα πρωινά και μπορούν να γυμναστούν μόνο τα απογεύματα; Έχει να τους προσφέρει κάτι η απογευματινή άσκηση; Η απάντηση είναι ΦΥΣΙΚΑ!

Ας αρχίσουμε με το γεγονός ότι το σώμα σας το είναι περισσότερο έτοιμο να αντέξει την έντονη άσκηση το απόγευμα παρά το πρωί. Οι μυς και οι αρθρώσεις είναι περισσότερο ευέλικτες τις απογευματινές ώρες, με αποτέλεσμα να προλαμβάνονται οι τραυματισμοί, η θερμοκρασία του σώματος είναι η ιδανική και οι κιρκαδικοί μας ρυθμοί είναι στο ιδανικό στάδιο.

Επιπλέον η απογευματινή γυμναστική είναι ο ιδανικός τρόπος για να «ξεσπάσετε» μετά από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά. Όπως αναφέραμε παραπάνω, η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες που αυξάνουν τη διάθεση μας και καταπολεμούν το άγχος!

Ανεξάρτητα από την ώρα που θα αποφασίσετε να γυμναστείτε, καλό θα ήταν να βρείτε μία ρουτίνα που σας αρέσει προκειμένου να μη βαρεθείτε γρήγορα!